X

Zgjidhni gjuhën tuaj

Worldwide (English)Worldwide (English) Albania (Shqip)Albania (Shqip)
X

Zgjidhni gjuhën tuaj

Worldwide (English)Worldwide (English) Albania (Shqip)Albania (Shqip)

Dobësia e re OpenSSH mund të çojë në RCE si Root në Sistemet Linux

Faqja kryesoreLajme nga neDobësia e re OpenSSH mund të çojë në RCE si Ro...

Të dashur Përdorues,

Dëshirojmë t'ju informojmë për një cenueshmëri kritike të sigurisë të zbuluar së fundmi në OpenSSH që mund të çojë potencialisht në Ekzekutimin e Kodit të Largët (RCE) si root në sistemet Linux.

Çfarë Duhet të Dini: Cenueshmëri: Një gabim në OpenSSH mund të lejojë një sulmues të ekzekutojë kod arbitrar në sistemet e prekura me privilegje root. Ndikimi: Kjo cenueshmëri paraqet një rrezik të konsiderueshëm të sigurisë pasi mund të japë sulmuesve kontroll të plotë mbi sistemet e prekura. Sistemet e Prekura: Të gjitha sistemet Linux që ekzekutojnë versione të cenueshme të OpenSSH. Veprimet që Duhet të Merrni: Përditësim i Menjëhershëm: Ju lutemi përditësoni OpenSSH në versionin më të fundit të disponueshëm për shpërndarjen tuaj sa më shpejt të jetë e mundur. Kjo do të sigurojë që cenueshmëria të jetë rregulluar. Rishikoni Konfigurimet e Sigurisë: Verifikoni konfigurimet e sigurisë së sistemit tuaj dhe sigurohuni që vetëm shërbimet e nevojshme janë të ekspozuara në internet. Monitoroni Sistemet: Mbani një sy mbi regjistrat e sistemit tuaj për çdo aktivitet të dyshimtë që mund të tregojë një përpjekje për shfrytëzimin e kësaj cenueshmërie.

Si të Përditësoni OpenSSH:

Për sistemet që përdorin apt (Debian, Ubuntu):

sudo apt update sudo apt upgrade openssh-server

Për sistemet që përdorin yum (CentOS, RHEL):

sudo yum update openssh-server

Ne e marrim sigurinë tuaj shumë seriozisht dhe jemi të përkushtuar për t'ju informuar për kërcënimet e mundshme. Nëse keni ndonjë pyetje ose keni nevojë për ndihmë të mëtejshme, ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni ekipin tonë të mbështetjes.

Faleminderit për vëmendjen tuaj të menjëhershme ndaj kësaj çështje kritike.

Sinqerisht,

AlbaHost.


Top